France Limousin Nederland

France Limousin Nederland betrekt vlees van cooperatie Celmar in la Souteraine, Frankrijk. De cooperatie, waar ongeveer 1200 vleesveehouders lid van zijn, heeft zijn eigen productievoorwaarden opgesteld, het zogenaamde Cahier des Charges. Enkele van deze productievoorwaarden zijn:

• Kalveren worden minimaal 6 maanden bij de moeder gezoogd;
• De moederdieren en kalveren lopen een groot gedeelte van het jaar in de wei;
• Er wordt een beperkt aantal dieren per hectare gehouden;
• De dieren moeten in de streek Limousin gehouden zijn;
• Het voer moet voor 75% van eigen bedrijf komen;
• Het betreft uitsluitend dieren van het ras Limousin;
• Dierlijke ingredienten in het voer zijn verboden.

Bedrijven waar France Limousin Nederland zijn vlees betrekt zijn gecertificeerd door Qualicert op basis van de Europese Norm 45011. Deze Franse instelling houdt toezicht op de productie en slacht. De certificering door PROduCERT heeft betrekking op de verwerking en verkoop in Nederland. De door PROduCERT gecertificeerde bedrijven voor de regeling France Limousin Rundvlees mogen uitsluitend France Limousin rundvlees verkopen.

Zoek naar France Limousin Nederland verkooppunten en merken.
zoek in de gids:
zoek